Comunicat Federatie1/2013

Stimati colegi,
FACPCAMRPR si ACPA*Fauna Baniei* din Craiova in calitate de organizatori ai Expozitiei Nationale, editia a IV-a, desfasurata in municipiul Craiova in perioada 11-13.01.2013 va aduce la cunostiinta urmatoarele:
Fiecare Asociatie trebuie sa delege o persoana pentru acest eveniment, si care la intrarea in expozitie sa detina asupra lui actele doveditoare platii custilor si cataloagelor aferente membrilor asociatiilor din care fac parte.
Sa prezinte organizatorilor listele cu pasari si animale expuse, inclusiv cu mentionarea numarului de inel sau tatuaj, lista cu membrii expozanti si acte sanitare veterinare de sanatate (transport), din care sa reiese faptul ca pasarile si iepurii expusi sunt clinic sanatosi, si ca au fost vaccinate in ultimele 6 saptamani contra pseudopestei aviare la pasari si contra bolii virale hemoragice si mixomatozei la iepuri.
Va rugam sa informati membrii participant ca atribuirea titlului de campion se face in urmatoarele conditii:
• Limita minima de acordare a titlului de campion individual este de 10 exponate, iar peste 20 de exponate din aceeasi varietate sau rasa se acorda titlu atat la cocos cat si la gaina, cu punctaj de minim 94 puncte, iar la campion colectie se acorda titlul de campion daca sunt prezente minim trei colectii dintr-o varietate sau rasa (dupa caz) care a totalizat minim 372 puncte. O colectie trebuie sa aiba 4 exponate, dar din ambele sexe.
• Exponatul sa aiba cel mai mare punctaj din cadrul varietatii de rasa sau dupa caz, din rasa respective, sau colectia cu cel mai mare punctaj. Toate exponatele, chiar si cele din cadrul colectiilor participa la competitia individuala.
• In caz de egalitate la puncte intre un exponat cu inel romanesc si unul cu inel strain castiga titlul de campion cel cu inel romanesc, la fel se procedeaza si in cazul colectiilor, au prioritate cele cu inele romanesti.
• In cazul colectiilor cu punctaje egale primul criteriu de departajare este marimea notelor din colectie ( ex. o colectie cu 97+96+96+95=384p, are prioritate fata de colectia 96+96+96+96=384p), de la prima spre ultima nota/calificativ.
• Toate exponatele castigatoare trebuie sa aiba inel inchis sau tatuaj conform Regulamentului de tatuare al Federatiei.
• Acolo unde nu sunt destule exponate (10 sau 20) dintr-o varietate, jurizarea se face pe rasa sau pe grup de rase. Asfel avem urmatoarele premii in cupe si/sau diplome:
o Campion National Individual pe varietate de rasa – M si F,
o Campion National Individual pe grup de varietati – M si F,
o Campion National Individual pe rasa – M si F,
o Campion National Colectie pe varietate de rasa,
o Campion National Colectie pe grup de varietati de rase,
o Campion National Colectie pe rasa,
o Campion Best in Show Gat Golas de Transilvania – pt cea mai frumoasa pasare din rasa GGT cu inel RO din expozitie – (BIS GGT),
o Campion BIS Brahma – pentru cea mai frumoasa pasare din rasa Brahma cu inel RO din expozitie,
o Campion National Colectie Romaneasca – pentru colectia cu cel mai mare punctaj din expozitie, obligatoriu cu inele sau tatuaje romanesti,
o Campion Expozitie – pentru crescatorul cu cele mai multe titluri castigate in expozitie,
o Campioni locurile 1, 2, 3 pentru Asociatiile care au obtinut cele mai multe titluri in expozitie la gaini, respectiv la iepuri.
o Trofeul Phoenix – pentru Asociatia care a obtinut cele mai multe titluri de campioni din toate speciile expuse in expozitie.

Lasă un răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a comentariu.